DİŞ-PROTEZ1

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri, diş hekimi tarafından düzenlenen ağız boşluğu ve çene rahatsızlıklarının tedavisi esnasında diş hekimine yardımcı olan, ağız diş sağlığı bilincinin geliştirilmesi için gerekli temel bilgilerin hastaya aktarılmasının yanı sıra diş hekimi gözetiminde koruyucu diş hekimliği uygulamaları yapmaya yetkili teknik personeldir. Ağız ve Diş Sağlığı Programı’nın misyonu; her geçen gün artan diş sağlığı alanında ihtiyaç duyulan ön lisans düzeyinde eğitim görmüş, bilgili, tecrübeli, diş hekimine yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.

Eğitim süresi 2 yıl olan programdan mezun olacak öğrenciler ” Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri ” ünvanı alacaktır. Bu programı tamamlayacak öğrenciler,Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) uygun gördüğü üst programlara geçiş yapılabilmektedir. (Sağlık Yönetimi,Sağlık İdaresi) Program’dan mezun olanlar diş laboratuvarlarında, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan firmalarda çalışabilirler.

Ağız ve Diş Sağlığı Programı Laboratuvarlarımız öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz bu laboratuvarda Diş Hekimine yardımcı olabilecek çalışmalarını yürütebilecek teknik konularında eğitim almaktadır.

Ağız ve Diş Sağlığı